One Happy Island
Op Aruba vind je ontspanning, avontuur, zon, zee, strand, winkels, prachtige natuur en een bruisend cultureel leven. Hier onze tips voor jou.

Palm Beach

Aan Palm Beach liggen de grootste hotels van het eiland. Het wordt ook wel de "Highrise-area" genoemd, vanwege het feit dat de meeste hotels gevestigd zijn in (voor Arubaanse begrippen) hoogbouw. Naast de Highrise-area heeft Aruba ook nog een Lowrise-area. Palm Beach is de populairste badplaats van Aruba. Naast de grote hotels aan het strand is er achter de hotels in de laatste jaren een aantal winkelcentra gebouwd.

Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. De stad is met ongeveer 35.000 inwoners de grootste plaats van het eiland en wordt in de volksmond ook Playa genoemd.
Voor 1790 was het zuidelijk gelegen Savaneta de Arubaanse hoofdstad, maar Oranjestad bleek voor schepen beter bereikbaar. De stad is gebouwd rond Fort Zoutman, dat in 1796 door de Nederlanders is gebouwd ter verdediging van het eiland en heeft een haven waar tegenwoordig ook veel cruiseschepen aanmeren. Omdat Oranjestad de grootste stad van Aruba is, heeft het een belangrijke status voor haar inwoners. In Oranjestad zijn de grote supermarkten van het eiland gevestigd en voor de grote boodschappen moet iedereen naar de hoofdstad. Naast de grote winkels beschikt Oranjestad ook over een handvol winkelcentra, gericht op lokalen en toeristen (veelal cruisetoeristen). De belangrijkste en bekendste winkelstraat is Caya G. F. Betico Croes, vernoemd naar de in 1986 overleden politicus Betico Croes.

Palm Beach Plaza & Paseo Herencia

Palm Beach Plaza is een nieuw winkelcentrum, gelegen achter de hotels bij Palm Beach. Het is een american-style "mall" waarin onder meer diverse kledingwinkels, een food-court met eettentjes en een bioscoop zijn gevestigd.
Paseo Herencia is een aangrenzende boulevard met winkels, horeca en een bioscoop. Dit winkelcentrum is de plek waar elk jaar het Aruba International Film Festival wordt gehouden.

Eagle Beach

Eagle Beach wordt gezien als het mooiste strand van de Caraïben. Aan het Bountystrand liggen meerdere hotelketens die slechts worden gescheiden door een kustboulevard. Aan het einde van het strand in het noorden staat de beroemde dividiviboom die veel te zien is in reclamespotjes voor het eiland Aruba. Eagle Beach wordt ook wel de Low Rise area genoemd. De andere area, de High rise area ligt Palm Beach ten noorden van Eagle Beach. Het onderscheid in deze gebieden zit in de bebouwing van de hotels aan de stranden. Op Palm Beach is het voornamelijk hoogbouw hotels en langs Eagle beach is dit voornamelijk laagbouw hotels.

Park Arikok

In het noordoosten van Aruba, tussen Santa Cruz en Boca Prins, ligt het in 1972 gestichte Nationaal park Arikok. Het strekt zich uit langs de gehele noordkust van Aruba en via het gebied Franse Pas/Spaans Lagoen reikt het tot aan de zuidkust. De oppervlakte van Arikok National Park is ca. 18% van Aruba. Het is er een oase van rust, ruigheid en ongereptheid.
Het park Arikok is vernoemd naar de berg Arikok. In het Nationaal park Arikok kunt u prachtige planten en diersoorten vinden en fotograferen. U kunt het prima met de auto verkennen.
Arikok National Park herbergt verschillende plaatsen die van historisch of cultureel belang voor Aruba zijn. Zo vindt u in het park oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba, de bekende Arawak-Indianen tekeningen.
Ook het hoogste punt van Aruba, de berg Arikok en de Jamanota heuvels, bevindt zich in het Arikok National Park.

California Lighthouse

Het California Lighthouse is een 30 meter hoge vuurtoren in het noordwesten van het eiland Aruba, gelegen nabij Hudishibana.De toren is vernoemd naar het het stoomschip California dat op 23 september 1891 schipbreuk leed, niet ver van de plek waar de vuurtoren staat. In de omgeving wordt wel verteld dat dit het schip de SS Californian is, dat destijds het noodsignaal van de RMS Titanic negeerde, het gaat hier echter om een ander schip. De toren heeft een classicistisch ontwerp. Dit is terug te zien in de raamkozijnen, de deurpost en de achthoekige basis.

eaglebeach.jpg